Final call..

Nu ligger jag i sängen och ska snart sova, alarmet går fem imorgonbitti och jag måste gå upp senast halv sex om jag ska hinna till jobbet i tid :P Fan, nu längtar jag tills jag kan flytta in till stan igen!

Har i alla fall haft en väldigt bra kväll hemma. Kollade på halva Sagan om ringen (första filmen) och sen lagade jag mat för vi har nämligen haft en knytis hemma med pappa och mamma, bror, Petra, Fabror Micke och en tysk vän till oss alla som heter Lose. Gjorde en variant på pastan vi åt hos Jennie i onsdags som gick hem hos alla tror jag :) Efter maten spelade vi lite poker och sen blev det yatzy. Kan tyvärr utesluta det där talesättet "Otur i spel, tur i kärlek"..

Imorgon blir det full rulle på jobbet och sen ska jag prova ett pass på Måbättre som heter Medelgympa. Får se vad det är för nåt, måste börja jobba med min kondition och det skulle vara mkt studs och så :)

Nej, alldeles för sent! Gonatt på er!!

På jakt efter höstskor..

Har kolla runt lite på höstskor nu ett tag men har ingen aning om vad jag vill ha.. Tips?


Ugg Australia: Classic Cardy Cream
1799kr ink frakt

Friis & Company: Bia
649kr ink frakt

Mentor: X-High Boot
2399kr ink frakt

Friis & Company: Effie
899kr ink frakt


De översta från Ugg Australia är definitivt min favorit, är inte första säsongen jag får syn på dem.
Hm, vad tror ni?

(Alla bilder och priser kommer från Brandos.se, en sida jag verkligen kan rekommendera!)


Sala-mässan

Usch, är sjukt trött.. Var ju på mässa hela dagen igår i Sala och vi stod upp och var sådär fruktansvärt övertrevliga nästintill hela dagen :P Vi åkte från hotellet vid nio igår morse och kom tillbaka till Ludvika vid halv sju på kvällen. Var ju iochförsig en riktigt rolig dag, jag och Sara kan ha rätt så roligt tillsammans :) Roligast på hela dagen var när Sara skulle ta kort på mig och montern och vänder digitalkameran åt fel håll så jag ser henne i bildskärmen bak, stirrandes in i kameran och så säger hon "Jag ser ingenting, hur tar man kort med den här?" !! Skrattade så jag höll på att dö! Då had ejag ändå varit förutseende och slagit på kameran åt henne :P

Direkt när vi kommit tillbaka till stan tog jag bilen ut till Västansjö, syster, Edwin och Mats. Där bjöds det på älgfilé med potatisgratäng och så bastubad på det :) Jag som skulle haft en helvit helg nu när jag ändå jobbar unnade mig några cider, så så blev det med den vita helgen! Hade verkligen en jätte go kväll, somnade som ett barn sen i deras gästrum!


Vi käkade langos till lunch, sen knallade vi runt lite på marknaden som var.

Två brudar in action :)

Åkte förbi Norså och fotograderade innan jag åkte hem till älsklingen :)

Nu sitter jag på jobbet och väntar på att det ska komma ner lite folk till frukosten men än så länge är det folktomt i lobbyn. Någon som kommer och tar en kopp kaffe sen?


Datahaveri

Alltså, jag tror inte det är meningen att jag ska ha tekniska prylar för de går då fan bara sönder! Igår vägrade min dator samarbeta efter att jag hade programerat ett anti-virusprogram så jag fick lov att ställa om hela datorn! Trodde jag skulle bli av med bilder och alltihopa men när systemåterställningen var klar och allt fanns kvar drog jag en lättnadens suck :) Ja så nu funkar datorn i alla fall igen men nu måste jag nog ta tag i det här och köpa mig ett anti-virusprogram.. Suck, allting ska kosta heela tiden!!

Igår var en rätt så lugn dag, hjälpte papsen lite på Vandrarhemmet och sen blev det sopstationen med bror. På eftermiddagen åkte jag in till stan för att hämta mamma och hann med både Korpen-match och panini med massa folk :) En riktigt skön ledig dag med andra ord! Var dock min enda lediga dag den här veckan så jag borde nog ha laddat batterierna lite bättre. Är trött som ett as för jämnan numer..

Snart blir det smörgåstårta med mina tyska "bonusföräldrar" innan jag måste åka gamla hederliga buss46 in till stan och jobbet :P Hoppas ni får en bra kväll, kommer garanterat ett inlägg från hotellet sen också :)

Nu dusch, borsta tänderna och göra mig jobbklar!

Pasta med kyckling och gorgonzola

Var ju på middag hos Jennie igår och vi lagade en jätte god pasta rätt som gick väldigt fort att göra och var hur gått som helst så här får ni receptet!



ca 4 personer:

500 g färskpasta
1 hel grillad kyckling
3 dl matlagningsgrädde
1 pkt gorgonzola
1 frp bladspenat
1 frp cocktailtomater
salt och peppar

Gör såhär:

Rensa kycklingen i lagomt stora bitar och värm i micron i ca 2 minuter (om det inte fanns varm kyckling i butiken!). Koka pastan. Värm upp grädden i en kastrull och smält ner gorgonzolan i grädden. Rör om och smaka av, gorgonzola kan du tillsätta efter smak. Häll av pastan och häll sedan i en stor skål. Blanda pastan med såsen, avsköljd bladspenat, halva cocktailtomater och kycklingen. Bara att avnjuta :)

BW-möte och simhallsäventyr

Rumpnisse vad trött jag är! Har precis kommit hem från stan efter en otroligt bra kväll med två fina brudar, god mat och en lagomt seriös film :) Vi tar det från början..

Tåget gick som planerat 06.05 igår morse mot Västerås. Sov hela vägen och fick försöka blinka igång linserna fortfarande när jag klev ur tåget. Hade lite väntetid så jag köpte den obligatoriska varma o'boyen och en kanelbulle från Pressbyrån (vet inte varför men jag köper alltid ovanstående när jag åker eller ska åka tåg, allra helst från Pressbyrån) innan tåget till Eskilstuna gick. Kors i taket jag hittade fram till hotellet i Eskilstuna på en gång också :)

Best Western Plaza Hotel i Eskilstuna är verkligen skit fint! Var inte in i rummen tyvärr men det jag såg av lobbyn, restaurangen, frukosten och konferenslokalerna så såg det jätte fint ut! Ska definitivt åka dit på minisemester nån gång, har nog faktiskt aldrig varit i den staden tidigare vad jag kan komma på..

Mötet som jag var på gick jätte bra, fick träffa lite folk från huvudkontoret i Sthlm som jag haft kontakt med men inte träffat tidigare så nu fick rösterna ansikten också :) Totalt tog väl mötet ungefär 2,5-3 timmar och sen var det bara att sätta sig på tåget hem igen.. Kom hem strax efter fyra och då var det bara att slänga sig i bilen och åka på kräftskiva hos bror. Blev dock en tidig kväll för min del för jag var astrött och somnade redan vid tio :P

Idag har det varit fullt upp på jobbet, har simmat med syrran och sedan som sagt haft en riktig myskväll med Jennie och Ida :) Vi gjorde en enormt god pastarätt, slänger upp receptet och lite bilder imorgon! Nu måste jag dock sova, Kaliber ligger i fotänden av sängen och snarkar, är värsta sömnmedlet!!


Sova, äta, träna, jobba..

Nu sitter jag här på mitt kontor och väntar på att klockan ska bli tre så att jag kan börja mitt receptionspass.. Blev klar fortare på gymmet än vad jag planerat men det går fort att träna när man är själv. Körde rygg idag och kommer förmodligen ha lilla träningsvärken imorgon. Men men, det är ju det man tränar för :)

Har nog inte sagt det men imorgon ska jag till Eskilstuna på regionsmöte med Best Western. Egentligen är det Ulla som brukar åka på sånna saker men nu är hon bortrest så då ligger det på mitt bord! Klagar verkligen inte på det, precis som jag skrivit förut så är det bästa med mitt jobb att jag får möjlighet att göra sånna här små utflykter. Det värsta är dock att tågetgår redan 06.05 imorgon bitti :P Har inte hämtat ut min biljett än men det borde man väl kunna göra imorgonbitti? När öppnat väntsalen egentligen? Hm, kanske borde försöka fixa den där biljetten idag i alla fall..

Nej, nu ska jag lägga huvudet på skrivbordet och ta en powernap innan det är dags att byta av Kerstin!


Ny jobbvecka!

Gud så skönt det var att sova tills jag vaknade av egen maskin, är faktiskt inte superofta det händer :P Blev inga inlägg igår då jag åkte ut till Gravendal så fort jag hade vaknat och hade en riktigt slapp söndag. Sov middag ute på gräsmattan med täcke och grejer, var nog sista gången den här sommaren jag sov utomhus.. Kan inte fatta att det snart är september, det är ju höst snart!! Usch, längtar inte det minsta..

Kalaset i lördags var i alla fall skitroligt!! Har inte kalaset med Matilda på alldeles för länge så det var verkligen på tiden! Vi åt jätte god mat, efterrätt i massor, spelade spel och skrattade så mycket så nu är livet förlängt med några år :) Slänger upp lite bilder så får ni se (bilder som jag tagit med min nya kamera :) )!!


Födelsedagsbarnet!

Rasmus och Anna :)

Presentöppning!

Toalettkön eller hur var det?

Syster Kajsa med pojkvän Tomas hade satt ihop ett bildspel med bilder från oss alla vänner!

:)



Fler bilder finns på FB, nu ska jag äta frukost :)

Saturdaynight live!

Åh vad jag längtar tills ikväll! Ska hem till bästa Matilda och fira hennes födelsedag lite i förväg :) Ska verkligen bli skitkul, har laddat hela veckan för kalas! Frågan är bara vad man har på sig till en husfest i Fredriksberg? Får jag komma i mjukisarna Matilda? Haha nej då, ska nog försöka hitta på nåt "lagomt" men varmt för det kommer nog bli kallt ikväll :P

Btw, högst upp på önskelistan just nu:

Bilden tagen från Kenza.se

Skulle vara skitsnygga till hösten med en lite kortare höstjacka, leggings och en lång stickad skön tröja.. Tror dock inte de passar sig i lilla Ludvika, skulle aldrig få för mig att tassa runt i dessa i "storstan" :P Kan väl inte köpa ett par skor som inte skulle användas? Fast, varma skor till utekvällarna skulle ju inte vara helt fel.. Hm.. Måste kolla upp ekonomin. Apropå ekonomin, kanske är dags att jobba lite grann!

I väntan på något vettigt..

Väntar på att familjen ska komma hem så vi kan åka till sommarstugan och släppa hunden i skogen, men då det som vanligt tar lite tid sysselsätter jag mig genom onödiga saker som nedan..

Mobil:

SonyEricsson W580i

Bakgrund:

Bild tagen på Tofta Strand på Gôttland

Ringsignal: Snow Patrol - Take back the city


Meddelandesignal: Meddelande signal 1 (hade en signal där en tysk rapade och grejer men den var lite väl mycket)


Bild nr 1 i fotoalbumet:

KG's gigantiska ödla!

Senast tagna bilden i fotoalbumet:

Dokumenterade när 3 fullvuxna karlar försökte få ur en motor ur bussen (såg väldigt roligt ut vid tillfället).

Bild nr 10 i fotoalbumet:

Fotograferade det första av vad de här bären nu heter som jag hittade iår!

Bild nr 20 i fotoalbumet:

Gravendal

Senaste sms:et i inkorgen:
Från Anna "Detsamma detsamma :) du kan väl ringa och väcka mig imorgon vid halv tio."

Första sms:et i inkorgen:
"Hej snygging! Hoppas du lever och har det bra! God natt, sov underbart gott och dröm underbara drömmar! Kramar"

Sms nr 20 i inkorgen:
Från Anna H angående lördagens festligheter "Ok. Nej jag kom igår kväll :) jag kommer också på lördag :) japp, raggeblir med. :D när kommer du? Puss"


Sms nr 30 i inkorgen:
Från Jennie angående dejt i veckan "Heej, jo det är bara bra,sj då? Ja, men absolut det tycker jag :) jag slutar klockan fyra,så efter det kanske?! Kan väl höras imorrn kanske o bestämma en tid eller så! Kramkram"

Senast skickade sms:

Alldeles nyss skickade jag en kontakt till en vän.


Gôttlands-bilder!

Blev inget kalas igår, åkte hem istället och fick mig lite välbehövd sömn! Kom fram till att det har nog blivit rätt så mycket alkohol i sommar och det är ju födelsedagskalas på lördag så nu gäller det att prioritera :) Väcktes imorse av pappsen, frukosten stod på bordet och då var jag verkligen glad över att vara hemma, istället för att sova i nån annans säng/soffa och inte kunna köra bil än på ett par timmar.. Missar tyvärr frukost/lunch-dejten med Jennie men det kommer ju fler tillfällen :)

Har tagit mig tid att ladda upp de bilder jag hade på mobilen från Gôttland så har jag ju bjussat på några bilder i alla fall! Skulle ha fått bilder från Elina men nu när jag har nyaste versionen av msn verkar det inte som att den versionen stödjer funktionen delade mappar, vilket suger! Jaja, här har ni lite bilder:


Snabb-update!

Har egentligen inte tid för jag måste in till stan och träna innan Korpen-matchen ikväll :P

Igår efter jobbet blev det träning och sen träffade jag Emelie, Malin, John, Hansson och Evert för en picknick-middag på klipporna vid Vinarn. Var hur mysigt som helst, fastän att jag och Evert var hjulen..

Idag blev jag med bror och pappa till Örebro för att hämta en bilmotor, hann in på netonnet-lagret och införskaffade en ny kamera så så fort jag fått tag på ett minneskort kommer det upp lite fler bilder här igen :) Mycket mer har inte hänt, nu ska jag slänga mig i bilen och åka mot storstan!

PS. Fest ikväll :) DS.

Trött!

Shit, längesen jag var såhär trött! Har varit vaken sen halv sex imorse, då vaknade jag av Gud vet vad och sen kunde jag verkligen inte somna! Skit jobbigt! Bara att gå upp halv sju och åka in till stan, jobbat, tränat, pizza-dejtat med Emelie, snackat skit på lobbyn och kört hem. Klev innanför dörren för ungefär en halvtimme sen och nu måste jag sova för morgondagen ser ungefär likadan ut (fast förhoppningsvis får jag sova till i alla fall kvart över sex och så skippar vi pizzan va?)..

Släktforskning

Steg ett av mitt bamseprojekt genomförd, nu finns det väl åtminstone två steg kvar tills mission accomplished! Får bli på torsdag för då är jag ledig :)

Kollade på en brittisk serie som heter "Who do you think you are?" med papsen som handlar om släktforskning. Det är kända brittiska tv-profiler som ska ta reda på om deras ursprung och dagens avsnitt var skitspännande, värsta thrillern! Ok, är det första avsnittet jag sett så jag vet ju inte så mycket om de andra avsnitten men det var sjukt intressant. Skulle också vilja släktforska men tyvärr tror jag inte att det finns så mycket spännande att säga om min familj.. Farmors släkt kommer från Belgien så där finns det nog i alla fall inte så mycket att gå på. Hm, kanske skulle ta tag i det där nån gång..

Nej, nu blir det sova, klockan ringer vid sex imorgon igen :P


Låånga dagar..

Klockan ringde 06.00 imorse och det är ju i alla fall två timmar kvar tills jag kan gå och lägga mig! Suck.. Dagarna blir så långa nu när jag pendlar, gäller att hålla igång hela tiden så jag inte somnar för då blir det helt omöjligt att sova på natten! Därför drog jag igång ett bamseprojekt nu när jag kom hem från Ludvika. Kan inte riktigt avslöja vad det innebär förrän på onsdag och jag önskar att jag kunde visa före/efter-bilder men det vore inte riktigt snällt. Jaja, jag tar bilderna så får vi se om djävulshorna hunnit växa ut tills onsdag :P

Har haft en riktigt bra dag på jobbet idag, har försökt göra iordning mitt kontor så det blir lite hemtrevligare och så har jag och Big Mama gått igenom en massa grejer efter semestern. Fick veta att jag ska ut och åka nästa tisdag och sen kanske även åka på mässa nästa lördag :) Tycker det är skit roligt att få komma ut från hotellet och göra lite annat skoj istället! Jag och Sara skrattade idag åt när vi var på golftävlingen i Borlänge i våras och höll på att välta golfbilen vi körde runt i! Får se hur det blir men kommer jag iväg på mässan så är det Sara som åker med, måste bara byta bort en del jobb-pass först!


Golfande herrar och en glad Magnus från BW

Sara bakom vårt snacksbord och med munnen full av nötter :)

Banderollen var självklart med!

Var även på gymmet idag för första gången på ungefär 2 månader skulle jag tro så får se imorgon hur bra jag kommer må.. Var ju tyvärr inte smart och tog det lugnt sådär i början utan körde på rätt hårt med både ben och rygg :P Bokade dessutom in ett magpass med Daniel imorgon. Jaja, träningsvärk är en riktigt skönt smärta, då vet man att man gjort rätt :) Och det är verkligen skönt att ha kommit igång igen! Ja jag vet, jag har bara tränat en gång nu men det kändes bra att vara tillbaka på gymmet!

Nu måste jag dra igång med mitt projekt om jag ska bli klar nån gång!

Snart ny vecka..

Borde ha sovit för längesen men saker har hållit mig vaken. Har precis fått höra att det inte var någon fara så nu kan jag förhoppningsvis sova lugnt! Kan inte låta bli att oroa mig, men det ska man göra över betydelsefulla saker..

Har i alla fall haft en väldigt lugn söndag och imorgon börjar en ny vecka, verkligen! Ska ta tag i träningen hade jag tänkt, åtminstone besöka gymmet :) Gonatt på er!

Jobb, Borlänge, fest och 50-årskalas

Nu har det hänt en del sen sist!

I fredags åkte jag till Borlänge direkt efter jobbet och tänkte att jag lite snabbt skulle kunna köpa ett par nya jeans. Hade tänkt unna mig ett par nya märkesjeans då lönen hade kommit in på kontot och mina Killah byxor som sagt hade gått sönder. Provade ungefär 20 par jeans innan jag gav upp i märkesletandet, gjorde en drive på GinaTricot och hittade två par skitsnygga jeans som både kostade ungefär lika mycket som ett par märkesjeans :P Verkar som att det dessutom håller formen bättre än de jeans jag har sen förut dessutom!

Åkte direkt hem till Karin efter Borlänge där hon och jag åt middag, duschade (var och en för sig ska tilläggas) och gjorde oss iordning för fest! Hennes storebror Pär kom och höll och sällskap och sen hade vi en tremannaförfest :) Var skit trevligt och Anna H och Jennie med Selda kom förbi ett litet tag också. Senare åkte vi vidare till Piren och gick därifrån till Trägårn, vilket förstörde nästan hela kvällen! Fy i helvette vad trött man kan bli på det där stället. Jag tror inte vi var där mer än 30 minuter innan vi ringde efter skjuts hem :P

Igår tog jag mig ut till Fredriksberg så fort jag blivit körbar och slängde mig på sängen för 1,5 timmes power-nap. Blev nämligen inte så mycket sova av i fredags natt då jag höll ABA sällskap i Lobbyn hela natten.. Gick upp igen vid fyra och hjälpte pappa med en catering. Därefter slängde vi oss i bilen och åkte ut till Gravendal, sommarstugan och mammas 50-års kalas :) Hade en jätte rolig kväll men både jag, syrran och Edwin la oss rätt tidigt lagomt döda alla tre :P

Idag har jag bara tagit det väldigt lugnt vid sommarstugan, har sovit middag och spelat spel mest hela dagen :) Nu är jag hemma igen och ska nog kolla på Chocolat för andra gången den här veckan, är ju sjukt bra! Hm, undrar vad som hände med Happy Feet som jag skulle se..

Rise and shine!

Fan, det är helt sjukt vad tidigt man måste gå upp ibland! Klockan ringde vid fem och jag var helt säker på att jag hade försovit mig :P Stress och panik in i badrummet, på med klockan och insåg att jag inte alls hade försovit mig! Kröp ner i sängen igen och snoozade till halv sex :) Så nu sitter jag på sängkanten, påklädd, färdigpackad och redo att ge mig iväg mot staden igen!

Efter jobbet blir det förhoppningsvis Borlänge, fick ju lönen idag och måste köpa ett par nya jeans då mina Killah har spruckit i grenen :P Jaja, så går det när man gymnastiserar med jeans på sig..

Hoppas ni får en jätte bra dag! Ser ju nästan ut som att det kan bli fint väder också!


God morgon!

Gonatt!

Slutade hemma i skogen ändå, nu ligger jag i sängen och ska sova för att kliva upp igen om ca 5,5h :P Trött som ett as imorgon antagligen.. Idag fick jag förresten lite ny lust att börja leta lägenhet, fick besked som gjorde mig på glatt humör och nu ser jag faktiskt fram emot hösten :) Bring on the snow säger jag bara!

Gonatt på er!

Ps. Idag såg jag den första älgen efter vägen hem sen jag flyttade ut hit i mitten av juni! Borde väl ha sett miljontals vid det här laget? Ds.

Sovplats någon?

Blev en rätt sen kväll igår, kom inte hem till skogen förrän klockan var runt tolv och då självklart tycker jag att det är ett bra tillfälle för att kolla på filmen Chocolat :P Kan ju säga att jag är sjukt trött nu och har egentligen massor att göra när det enda jag vill göra är att krypa ner under täcket igen och sova lite till! Meen, jag måste verkligen hinna städa rummet idag, det ser förjävligt ut..

Jobbar eftermiddag idag igen och slutar klockan 22, sen börjar jag 07 imorgon igen så det känns rätt ovärt att åka hem efter jobbet ikväll. Kanske kan kvarta på en soffa? Hm, kanske ska utnyttja gästrummet hos syrran som Mats har tjatat om sen jag flyttade från stan :) Jaja det visar sig! Imorgon är det i alla fall kalas med tjejerna, sen är det 50-års fest för mamsen i G-dalen på lördag så det lär ju tyvärr inte bli en alltför lugn helg :P Tur att jag har haft besök av alkoholtomten och har ett fint lager inför vintern!

Nej, om jag nu skulle ta tag i det där med städningen.. Ska bara nana liite till :)

Slut på det roliga!

Usch, nu är semestern slut och jag är tillbaka på jobbet.. Suck.. Hur fan gick tiden så fort?

Åsksmällar och hundvakt

Herrejistanes vilket jävla oväder det var inatt! Vaknade halv sex av att åskan small så högt att fönstrena i hela huset skakade! Satte mig rakt upp i sängen och innan jag fattade vad fan som hände hade ju pulsen hunnit upp i 300. Lät ungefär som att två lastbilar krockade precis utanför fönstret i ungefär 200km/h tio gånger om :P Är själv hemma då resten av famljen är på kortsemester neråt Danmark, så jag fick ropa in Kaliber i mitt rum och ha honom sovandes i sängen för jag blev så jävla nervös! Och jag älskar ändå åska, så det var ju inget dåligt oväder!

Idag blir iallafall lugt, har tvättat, ätit frukost och promenerat hunden.
I eftermiddag blir det fika med tjejerna i stan :)

Gôttland tur och retur

Nu får det bli en flerdagars update, bilder kommer vid senare tillfälle för jag har inte fått bilderna än (nu är det klart, min kamera har sagt upp sig på heltid och jag måste spendera typ 5000 på en ny :P )

Torsdag:

Bilresan ner gick faktiskt riktigt bra, bara ett litet mindre missöde på vägen men det är inte ens värt att skriva om. Vi blev nästan lite sena till färjan i väntan på Elina men vi kom ju i alla fall med! Köpte en kortlek och sen spelade vi vänd-tia och chicago hela vägen över. Framme vid lägenheten halv fyra och lagomt trött, tror ni jag blev glad när det visade sig att lägenheten var bra mycket större än den skolåda jag hade förväntat mig? Vi fick utan några som helst problem plats, balkongen hade sol på morgonen och lagom temperatur på kvällen, vi hade tillochmed plats runt köksbordet för gemensam frukost :)

Fredag:

Vaknade av att Arvid drog igång på sin iPod, gick upp och stängde av och somnade igen :) Och här trodde jag att jag var morgonpigg! Nästa gång jag vaknade var han och köpte frukost så jag tog bilen och skulle hämta upp honom. Självklart körde jag åt fel håll men det var väl ingen som hade föreställt sig nånting annat?
Efter frukosten så packade vi strandväskorna, tog med några öl/cider och gick till stranden. Hade så sjukt fint väder, kändes verkligen inte som Sverige! Gick igenom ringmuren, förbi Kallis och till en strand som vi tror heter Gustavsik. Låg där mest hela dagen, på eftermiddagen gick vi tillbaka till lägenheten och en kort tupplur blev en gemensam entimmessovning :)
Vi käkade middag på en jätte fin restaurang innanför murarna som hette Visbys Trägård. Vi satt på den övre av deras två takterasser och hade utsikt över havet. Maten var jätte god och personalen skit trevlig! Kvällen fortsatte med fler drinkar på Innergården, kan tänka mig att det stället är underbart under högsäsongen! Skulle gå vidare vid ett-tiden men när de skulle ha 120 spänn inträde för 1 timme rann snålvattnet till så vi brudar gick hem och sov istället :)

Lördag:

Efter frukosten tog vi bilen till Tofta och deras strand, var verkligen jätte fint och fullt av medelålders människor i varierande storlekar (mest större dock). Vi märkte rätt snart att det var ett klart överskott av tjejer på Gotland, såg inte en enda tiopoängare på hela helgen :P Mös på stranden hela dagen och fick massor av färg, skönt att ha lite färg inför vintern :) När vi kom hem hade jag lite drickande att ta igen eftersom att jag har varit chaufför hela helgen, samtidigt gjorde vi oss iordning och sen bar det iväg mot muren igen.
Käkade på en skitifn restaurang som jag glömt namnet på och sen fick vi halvspringa till tornerspelen! Jag, Emelie och Elina hade våra medeltidsklänningar på oss och var skitfina, tills nästa år ska dock jag lägga ner lite mer pengar på en riktigt riktigt fin klänning :) Tornerspelen var sådär, visste jag såhär i förväg vad jag betalade 220 spänn för hade jag nog övervägt att lägga pengarna på alkohol istället men det var klart kul att ha sett :)
Efter spelen skulle vi in på Gutekällaren, vi blev dock inte insläppta i våra medeltidskläder så vi bytte om i en gränd under en lyktsolpe. Lite udda kanske. Gutekällaren är ett riktigt party-/dansställe, hade jag haft mitt dancecrew med mig hade jag helt klart spenderat hela kvällen på dansgolvet! Emelie är ju dock inte så mycket för att dansa och helt ärligt så var jag riktigt matt i pälsen :P Vi brudar smet hem strax efter ett då vi hade tröttnat på alla små brats och snackade skit hemma istället för på krogen!

Söndag:

Vakande hyffsat tidigt, tog bilen till en strand som jag inte kommer ihåg namnet på. När vi kom dit och gick ut på stranden så kändes det verkligen inte som att vi var i Sverige. Påminde mig väldigt mycket om Grekland och var sjukt fint :) Det låg en jätte söt restaurang där som vi käkade lunch på, tyvärr så var inte vädret lika bra som de två andra dagarna men man ska inte klaga :) Efter en sen lunch så åkte vi till ett ställe där man kunde kolla på raukar (som INTE är en slags get vilket jag vet nu!) och sen åkte vi tillbaka till Visby för att packa ihop lägenheten och sova lite.
Åt en sista middag ute vid torget innanför murarna och sen tog de andra en sista drink på Innergården och sen var det bara att gå hem och ladda inför hemfärden. Jag försökte sova lite men lyckades inte, så imorse när vi åkte till färgen vid halv tre hade jag inte sovit sen lördagnatten, hann med typ 1,5 timmes sömn på färjegolvet och sen var det bara att sätta sig i bilen och köra hem. Rätt slut när jag kom hem till soffan vill jag lova :P

Kan bara säga en sak om Gôttland, underbart! Ska utan tvekan åka tillbaka nästa sommar och nästa medeltidsvecka! Nu ska jag nog sova tror jag, gonatt på er!

Hemma, äntligen!

Missförstå inte rubriken, har haft en underbar helg och har haft så sjukt roligt men har varit vaken i stort sett sen lördag morgon och har kört bil sen sju imorse! Är helt sjukt trött så uppdateringen kommer senare, nu vet ni att jag lever iallafall :) Nu ska jag nana till någon dålig TV-film!


Nerbäddad under täcket i soffan, trött som få :P

Mot Gotland!

Nu är det bara 30 minuter kvar till avfärd :) Hoppas ni får det bra här hemma, uppdatering kommer på måndag!!

Nära döden..

Idag har varit en rätt pulshöjande dag. Först så hoppade jag lite på min studsmatta, vilket är jävligt pulshöjande, och sen städade jag ur Gotlands-bilen, på kvällen har jag dessutom druckit alkohol vilket ju är rätt så pulshöjande i sig. Det som däremot fick min puls att öka mest idag var en nära-döden-upplevelse jag hade mitt i mitt bilstädande.

Det var nämligen så att där satt jag i min ensamhet i baksätet, med benen ut genom dörren på vänster sida av bilen, och plockade upp diverse skräp och annat från golvet under förarstolen. Då plötsligt smäller det till nå djävulusiskt till höger om mig! Först hoppar jag lite grann, sen när jag ska kolla vem det var som skulle vara rolig och knacka på bilrutan, ja då satt det en stor fågel fastklistrad över hela rutan på dörren till baksätet på höger sida av bilen!! Gissa om jag blev skraj! Han satt dessutom fast där, då fågeln flög in i rutan med sån kraft att han fastnade! Tänk er nu att fågeln tog upp större delen av fönstret, och såg lite ut som en falk. När jag fick kontroll på mina sinnen igen drog jag igen dörren till vänster om mig för att fågeln inte skulle få för sig att anfalla från andra hållet. Först när jag drämde igen bildörren lossnade fågeln från fönsterrutan och flög därifrån lagomt yr i huvudet! Tänk om jag hade haft också den dörren öppen, då hade jag legat på typ karolinska institutet med en rovfågel inborrad i magen!!

Tilläggas ska att det är fortfarande avtryck på fönsterrutan av fågelmagen!

Nu i skrivande stund ligger jag i Emelies säng ute i Snöån, hon är inte hemma så jag kan njuta av en 160-säng alldeles själv :) Imorgon eftermiddag bär det av mot Gotland, kanske hinner med ett till inlägg innan vi åker!
Gonatt på er!!

Bullar!

Tänkte bara tipsa att om det är så att ni INTE har det underbara vädret utanför fönstret som jag laddar för att gå upp till, är det faktiskt skitkul att baka bullar! Det är inte svårt och tar inte så lång tid, här har du receptet!

5 dl mjölk
50 gram jäst för söta degar
1,5 dl strösocker
0,5 tsk salt
1 tsk malen kardemumma
15-16 dl vetemjöl
125 gram rumstempererat smör
1 st ägg till pensling

Smör, socker och kanel till fyllningen

Tillagning

40 - 50 bullar

1. Ljumma mjölken till ca 37 grader. Smula ner jästen i en degbunke. Häll på mjölken och rör om tills det mesta av jästen har lösts upp.

2. Tillsätt socker, salt, kardemumma och det mesta av vetemjölet men spara lite mjöl till utbakningen. Klicka i smöret. Arbeta kraftigt till en smidig deg. Täck med bakduk och låt degen jäsa till dubbel storlek, ca 30 minuter.

3. Rör samman fyllningen.

4. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta samman den. Dela den i två delar.

5. Kavla ut varje del till en platta, ca 25x50 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop längs långsidan. Skär rullen i ca 2 cm breda bitar och lägg dem i bullformar. Eller kavla ut degen till en platta som är ca 35x40 cm. Bred fyllning på halva plattan och vik över den obredda delen. Dela plattan i 20-25 remsor, vrid varje remsa till en snodd och vik ihop den till en knut. Lägg i bullformar.

6. Låt bullarna jäsa övertäckta i 20-30 minuter. Värm under tiden ugnen till 250 grader.

7. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.

8. Grädda i mitten av ugnen i 8-10 minuter. Låt bullarna svalna övertäckta med bakduk.



Bilder från mitt, Majas och Matildas bullbak :)

Kräftskiva i byn

Hoho jaja, blev bjuden på kräftskiva hos det lokala MC-gänget (som för övrigt består av pappa, bror, fabror Micke, Pepsi och John-Åke) och har haft en riktigt riktigt trevlig kväll :) Satt ute vid långbord och käkade kräftor och räkor med rostat bröd och min hemgjorda aioli, var hur gott som helst! Bjöd Annelie, Linda och Cilla på MalibuMidoriCola och i alla fall Cilla tyckte den var så god så den kanske hamnar på nya favorit-drinklistan? Börjar få bra koll på hur den ska blandas nu! Hade tänkt slänga upp lite bilder också för jag har svårt att sova och då finns det ju gott om tid, men tyvärr så vill inte kameran vara med. Den är lite besvärlig, funkar bara när den vill :P

Så nej jag får väl fortsätta läsa i "Papillon" istället, har inte så mycket kvar nu! Kanske kan ladda upp bilderna imorgon istället!

Puuh

Jag överlevde promenaden, men nu måste nog benen och höfterna få vila lite efter dessa helvettespromenader! Ikväll blir det som sagt kräftskiva, så nu ska jag pausa lite :)
Lycka till på fotbollen killar!




Btw..

Hur gött ser inte det här ut? Tror jag ska krypa lite närmare Kaliber och sova lite till innan det är dags för promenaden..


Kullerberget nästa..

Tydligen så har jag blivit lite av ett naturfreak, för nu ska jag visst gå med bror, Petra och Tomas upp på Kullern. Som om jag inte fick nog med natur i helgen? Jaja, kan tänka mig att det är bra för kroppen på alla de sett och vis iofs. Fast, min höft gör liite ont sen min och Annas idiot-snabba promenad igår :P

Hade tänkt åka in till stan och gå på Korpen-match ikväll, var ju riktigt längesen jag såg en match. Meen, sen kom jag på att det är kräftskiva i byn som inte får missas för allt i världen :) Dessutom borde jag hålla mig borta lite grann från den där storstan, man vet aldrig vem man kan springa på! Sen börjar jag jobba nästa tisdag så då lär jag få nog av stan rätt så snabbt.. Hm, undrar om det är dags att ta tag i det här med lägenhet? Börjar bli alldeles för bekväm hemma..

Powerwalk och donkan

Åkte som planerat in till stan idag och tog värsta långpromenaden med Anna. Började vid Lidl och gick till Sörvik och tillbaka, alltsomallt ungefär 9km på exakt 1 timme och 20 minuter :) Vi kan vara stolta tycler jag! Resen av eftermiddagen har spenderats i lobbyn med Emelie och massa annat folk, hann även med att äntligen träffa Daniel! Var längesen vi hann med att ses så vi tog en Statoil-kaffe och satte oss i gästhamnen och snackade ikapp lite grann!

Inte alltför mycket som händer på min semester men va fan, jag har ju faktiskt semester :)



Blandade bilder från helgen i Gravendal (med undantag från första bilden som demonstrerar Fredriksbergs vardagshäng, Mixerian)!

Update..

Nu var det slarv med uppdateringarna igen! Ska verkligen försöka bli bättre på det här, är ju inte så att det tar alltför lång tid..

I fredags så åkte jag iallafall in till stan och lunchade med Emelie, åkte en snabbis till Borlänge för att köpa fler canvasdukar och sen gick jag på bio med Karin och Ida :) Vi såg "Public Enemies" och jag tyckte den var helt ok! Ingen av oss hade en aning om vad filmen handlade om innan vi kom dit men den visade sig som sagt vara helt ok. Såhär i efterhand vet jag inte om jag skulle ha betalat 90 spänn för att få se filmen på bio när man snart kan se den hemifrån men det var kul att ha en liten tjejdate!

På lördagen så åkte jag ut till sommarstugan med familjen. Hade egentligen tänkt åka in till stan och festa med brudarna men på grund av lite manfall och sista-minuten-krångel så hoppade jag det. Väldigt glad för det nu måste jag säga! Både lördagen och igår var helt fantastiska! Vädret har varit jätte bra, jag och mamma plockade blåbär och gjorde blåbärspaj, vi la ut fiskenät som vi lyckades få två stora aborrar på (pappa rökte de igår och det var skitgott!!), vi har grillat och spelat både kort och yatzy i överflöd :) Hade helt enkelt en riktigt slapp familjehelg i solen..

Idag har jag åkt en hel del trampmoppe över byn, nu ska jag snart göra mig klar för att åka till stan och ta en promenad med Anna H, kanske hinner med en fika med Emelie eller Daniel också?


RSS 2.0