Återkommer

Jag lovar att jag återkommer inom kort, just nu vill jag bara njuta av att vara hemma igen och får umgås med mina nära och kära. Har de senaste 2 dagarna hunnit med att träffa syrrans nya tillskott, kört massor i bilen, varit i Gravendal, grillat och ätit massor med gott :)

Busy busy!

Om ni inte förstått det redan så uteblir uppdateringarna för att jag håller på att avsluta livet som jag levt det de senaste 4 månaderna.. Lät lite dramatiskt men ni förstår vad jag menar; vänner som det ska sägas hej då till, middagar, festligheter, utflykter, äventyr och undanröjning! Imorgon klockan 12:05 går flyget mot Arlanda där det förhoppningsvis väntar en bror och en bil hem :)

Snart snart snart får vi ses igen!!

Barceloona

Nu är boendet också bokat för vår tjej-vecka i Barcelona, ska bli så galet kul! 6 tjejer i en och samma lägenhet i centrala Barcelona, det kan ju faktiskt sluta PRECIS hur som helst :) Men det ska nog gå bra, vi är ju vana med varandra och våra brister, eller hur tjejer? Hm, undrar om jag kommer få tillbaka skattepengarna innan vi åker?

HÄR ska vi i alla fall bo, 2 kvarter från La Ramblas!

Och ja, jag är en sopa för givetvis fick jag inte alls med mig kameran igår..
Men jag överlevde och det var kul som fan!!


Snowboard?!

Haha jag ska åka snowboard i Sportgastein idag. Det kan ju sluta precis hur som helst :)
Tar med mig kameran för det här kan bli riktigt kul!

Bergsbestigning

Har inte mycket vettigare att göra idag än att bjussa lite på mig själv:


Fasandet

Ja alltså så var det det här med fasandet igen.. Inte fasandet som att man fasar för något utan mer för huruvida jag är i eller ur fas. 6 dagar kvar tills jag kommer hem, känns som en evighet samtidigt som det kommer gå alldeles för fort! Många att säga hej då till som jag vet att jag inte kommer träffa på länge länge, kanske finns några som jag aldrig träffar igen?

Nattsömn har uteblivit av olika anledningar så ja, jag är minst sagt sliten. Ska ta en promenad med Antonia och sedan tänker jag fan sova järnet innan det är dags fortsätta med avslutningen :) Lägger upp några bildr till från Venedig..




Hur kul som helst

Ok, trodde verkligen inte jag skulle sitta i Hubertus-huset ända till klockan ett och dricka 7 glas vin/sekt och lyssna på diskussioner om släkt, krig och kungahuset! Även om jag förstod allt så är min tyska inte riktigt bra nog för att jag skulle kunna spela en alltför stor roll i de här konversationerna, men det är ju galet intressant ändå! Att man kan veta så mycket, om så mycket! Cornelis Bellman imponerar, ska ni till Bad Gastein så bo hos honom och ni kommer lära er massor!


Villa Hubertus

En av fördelarna med mitt jobb är att man får presenter och avskedsmiddagar om man skött sig bra :) Därför ska jag och Christian till Villa Hubertus och äta middag med sötaste Cornelis nu klockan sju. Kan bli väldigt intressant, Cornelis är en man som har mycket intressant att säga. Sist jag var där och åt frukost kom vi in på andra världskriget och andra diskussioner om integritet osv (tilläggas ska det att vi hade dessa diskussioner på tyska!). Efter det blir det en sväng till kulan som har bartömning ikväll, kan bli hur kul som helst!

Sommar

Kunde inte låta bli, klickade hem en beställning från H&M:



Nu vill jag ha sommar, och bikini-kroppen med på köpet tack :) Jag har ju hur mycket kul som helst som väntar på mig där hemma, beställningen från Nelly med klänningar har jag ju inte heller sett än. Woho! Åh vad jag saknar min garderob!! Mina skor.. Nu är det snart bara 1 vecka kvar :)

Studera.nu

Idag är sista dagen för att skicka in sin ansökan inför höstterminen 2011.
Har ni sökt? Här är min lista: 

Program:
Kand.prog. i företagsekonomi med inriktning marknadsföring och management
Civilekonomprogrammet med inriktning mot Service Management
Kandidatprogram i Service Management, Hotel & Restaurant Management
Event Management
Dietistprogrammet
Hotellmanagementprogrammet
Hotell och värdskap

Kurser:
Marknadsföring

Kreativt skrivande
Internationella Relationer - Distans
Juridisk översiktskurs, Nät
Demokrati, mänskliga rättigheter och gender: globala perspektiv i utbildning
Politiska system i jämförande perspektiv
Aktie- och värdepapperskunskap I (Distans, Deltid, Kalmar)
Statsvetenskap A, Svensk politik och förvaltning
Svensk politik
Skönhetens mask
Turismens historia
2:a Världskriget
Amerikanska inbördeskriget

Nånting ska jag väl känna mig sugen på att läsa eller hur?

Gondoooole

Är det här verkligen romantiskt?


Harry Potter

Igår var det myskväll i huset, vi är ju bara 9 ungdomar kvar här i BG nu så det är lättare att hitta på saker. Några käkade tacos, jag gjorde chokladbollar och sen blev det film i loungen. Senaste Harry Potter-filmen (var det sjuan tro?) kollade vi på, alla somnade minst 1 gång under filmen utom jag och Rebecca.. Vilket är lite konstigt med tanke på att vi hade i alla fall 3 HP-nördar bland oss.. Är det bara jag eller? Jag har aldrig fattat grejen med den här förbannade Harry Potter och hans runda glasögon.. Tur att chokladbollarna var goda iaf!

En annan sak värt att berätta; det har snöat här i 2 dagar nu. Har jag sagt att jag vill hem?

Båttur

Ett av de bästa sättet att se Venedig skulle jag säga är med båt. Vi hann inte med gondol-tur (riktigt så romantiskt lagd är jag inte) men tog en vanlig linjebåt genom hela Grande Canale vilket var jätte fint! Vi har som sagt sett mest hela Venedig på de här två dagarna, i måndags gjorde vi inget annat än att gå :) Det röda visar hur vi gick och det svarta är båtturen tillbaka:



Bilder från båten:


När vi kom tillbaka till stationen tog vi "överdelen" av staden och gick runt i området Cannaregio, som är lite lugnare och känns nästan lite mer italienskt. Vi hade tänkt att bo där också men vi slutade närmare Markusplatsen på ett jätte mysigt hotell. Kan nog säga att vi gått ungefär såhär totalt:



Allt som inte är grönt avverkade vi i måndags och det gröna igår, är lite mör i fötterna :P Igår mötte vi också upp Mischi och Iris från Silverbullet (de gjorde en likadan resa som vi fast tisdag-onsdag) och tog en lunch tillsammans innan det var dags för oss att åka hem. Höll på att missa bussen, jag fick flörta lite med busschauffören för att han skulle invänta resesällskapet :) Vad gör man inte för att få iväg vykorten?


Venedig

Okej, så jag tänkte redogöra för vad som hänt de senaste dagarna. Under nattbadet på felsen i lördags fick jag frågan om jag ville bli med till Venedig över en natt. Kan inte säga att jag var svårövertalad :) Fixade ledighet och pengar och i söndags bokade vi biljetterna, lite lagomt spontant. Lämnade Bad Gastein 05:04 i måndags, först tåg 1 timme sedan buss i 4 innan vi var framme 10:20 i Venedig. Här kommer bilder från dag 1 så uppdaterar jag igen senare med resten, tar år och dar att ladda upp bilder!

Det kan vara så att jag har kort på varenda bro i den här staden :)



Massor med broar och fina italienska kvarter! Gick hela dagen och på det här två dagarna har vi sett hela Venedig! Ska fixa en karta lite senare ska ni få se :)

Äventyr

Och så hade jag helt plötsligt spenderat två helt fantastiska dagar och en natt i Venedig, hur nu det gick till? Haft det hur bra som helst, blev blixtförälskad i stdaen och språket (så nu ska jag lära mig italienska i sommar) och vill redan tillbaka! Ska berätta allt imorgon men just nu behöver jag sova och vila ut mig ordentligt, har inte blivit mycket sömn de senaste nätterna :P

Puss och kram!

Igår höll käften!

Galet trevlig kväll, kvalar in som en av säsongens bästa :) 19 personer från huvudkontoret i Sverige och lite drygt 20 guider samlades i Hofkeller vid åtta. Där käkade vi fondue och apfelstrudel, en del hade fått uppdragslappar som till exempel att hålla tal och stöta på nya killen på kontoret osv, stämningen var minst sagt på topp!

Därefter blev det direkt till Silverbullet där det bjöds på lite dricka och massor av dans och trevliga konversationer. Känns bra att veta vilket intryck man gör, mamma du ska tydligen vara stolt över mig ;) Avslutade kvällen med olagliga nattdopp på Felsentherme, helt stjärnklart och jag såg 3 stjärnfall.. Nästan lite magiskt om man hade varit lagd åt det romantiska hållet.. I vilket fall, en av bästa dagarna på säsongen utan tvekan! Tack ni som var med och bidrog!


Nina fick som uppgift att hålla tal om hur hon alltid velat bli busschaufför

Magnus, min bordskavaljer. Världens härligaste och mest positiva människa!

Johan, platschef i Saalbach höll tal om de nya "underbara" uniformerna

Och så Richard, personalansvarige på STS som stod för planeringen

Underbart var det :)

Dirndl.. igen!

Är tillbaka på kontoret efter en middag med större delen av HK i Sverige. De är här på vad oms på sommaren kallas en "Dröm-resa". Det innebär buss från Sverige till Bad Gastein via Berlin och Prag (vad jag vet, det kan vara fler ställen också..), några otroliga dagar på buss med massor av upplevelser och guidning! Jag skulle åka på en om jag fick, kankse blir det en under sommaren :)

Jag har precis bytt om från Dirndl till julaftons-klänningen och nu är vi påväg till kulan för en kväll som inte kommer ta slut förrän imorgon bitti! Tar med mig telefonen så klart, förhoppningsvis blir det massor med bilder under kvällen :)



Safe cards men snyggt är det :)

Testamente

Dagens byte av gäster har gått väldigt smärtfritt, runt 80 gäster har anlänt hit till Bad Gastein denna lördag. Som mest har vi haft nästan 900 gäster på en vecka, så man kan säga att det minskat drastiskt! Vilket, som jag skrivit tidigare, innebär mindre tid på kontoret för min del :)

Håller på att förbereda allting så att jag kan åka hem den 23/4 som planerat. Eller ja, avsluta kanske jag ska säga. Jag ska rensa min mapp på datorn som är fylld med alla listor jag gjort under säsongen, kontrollera så att alla mallar stämmer, rensa i pärmar och framför allt, skriva mitt testamente och manualer! Testamentet är ett dokument som innehåller en beskrivning av tjänsten, samt bra tips och råd till den som tar över efter mig nästa säsong. När jag kom hit till BG så slängdes jag in i tjänsten på en gång och fick lära mig väldigt mycket efter hand. Min tanke nu är att den som kommer nästa säsong ska slippa den stressen, jag var ju faktiskt på väg att åka hem flera gånger :) Så, det är väl lika bra att fortsätta!



Mitt skrivbord som det såg ut när jag kom och som det ser ut nu


Hoppas er lördag är bra!


Glömsk? Jag?!

Fan vad jag lovar saker och sen glömmer bort.. Jaja, bilder på införskaffat i Salzburg får vänta. Det blev iofs inte så mycket; en till stickad poncho att ha i sommar, underkläder och en jävla massa salvor (har aldrig haft så torr hud innan!!). Tror inte det blev mer än så.. Skrev ju att jag hade överstigit min budget också, men i själva verket så hade jag satt in pengar på mitt sparkonto som jag sedan glömt bort :P

Någonting som jag fortfarande letar efter och aldrig lyckas hitta är den perfekta jeansskjortan. Ida hade en som jag lånade rätt så mycket på Malta och Antonia har en här som är helt perfekt! Vill också ha så letandet fortsätter! Hittar ni på någon som ser ut som den nedan får ni gärna höra av er!



(Galet osmikrande bild men det är väl bara att inse, några extra kilon har det blivit under säsongen..)

Tequila bakofram

Bjuder på en video i brist på annat att skriva:


Anna Dear



För att du är underbar och för att det är så sant, It's a wonderful world!

Kontorstid

Jag kan inte klaga på mina dagar, nu blir det inte många timmar på kontoret de resterande 2 veckorna! Gästantalet minskar och då också jobbet.. Gör mig inte så mycket, fördriver tiden i solen, sängen och på felsen :) Igår åkte jag med Nina till Sportgastein. Vi lovade varandra 5 åk men det slutade med 3 som vanligt.. Helt ok dock, hade säsongens bästa åk! Någon centimeter nysnö i backen och ingen som åkt innan oss. Både jag och Nina skrattade hela vägen ner :D



På tisdag kväll blev det ju förresten grillning och bartömning på Eden. Jag blev rätt så tankad och slutade på nattbad, första gången för säsongen! Jävligt trevligt var det, ska bli fler gånger innan hemfärd :)

Ikväll har jag jouren så det blir nyktert men ska i alla fall sällskapa med de andra. Det är många som åker hem i helgen så måste ju passa på att umgås :) Först grill på Haus Emma och sedan Österrikisk afton på Landhaus Schafflinger. Kan bli en riktigt bra kväll!

(Visar dagens inköp imorgon!)

Varma dagar och ljumma kvällar

Bjuder på bilder från tisdagens grillkväll och så återkommer jag när solen gått och lagt sig :)


Lugna vatten

Förstår inte var min energi har tagit vägen! Någon som hittat den någonstans? Känns inte som att jag gör mycket annat än att sover och sitter framför datorn, nu får det fan bli ändring på det!! Har träningskläderna på mig så jag ska ta mig en power-walk i grårusket utanför fönstret få se om det blir bättre!

Hoppas ni får en bra dag!!

Shoppat

Att kliva in på H&M i Zell am See var ju som att besöka himmelriket igen. Det var verkligen längesen som jag kände att jag skulle kunna ta med mig varenda plagg på H&M med mig hem! Våren/sommarens kollektion är ju helt underbar, och passar mig perfekt! På torsdag åker jag och Antonia till Salzburg och då ska fyndandet fortsätta :) Det här fick bli med mig hem förra veckan:


En söt puderrosa t-shirt som är transparent i ryggen, 10 euro.

Nya tygskor, 9.95 euro.


En beige stickad tröja att ha ute på sommarkvällarna! 7 euro.

Köpte också en ny resväska eftersom att min sprack på vägen ner hit. Det lilla kalaset gick på 70 euro så därför blev det inte alltför mycket shoppat i övrigt denna gången.. Men som sagt, på torsdag blir det Salzburg!

Förresten, hittade också en ny favoritring på SPAR för någon dag sedan som blev min för 3.95 euro:



Ny ny

Den här får duga :)

Tillbaka

Ok, jag är tillbaka och jag är det på svenska. Idag är det bara 2 veckor och 5 dagar kvar tills jag är hemma i Sverige igen och helt ärligt orkar jag inte skriva på engelska längre. Måste ju komma in i svenskan nu ju :)

Den senaste veckan har varit väldigt bra men lite av en bergochdalbana vad gäller händelser och känslor. Därav min välbehövda paus.. Det är egentligen inget att skriva om här, blir det nåt av allt så kanske ni får reda på det i efterhand. Hade tänkt ge er en snabb update egentligen men så fort jag börjar skriva kommer jag av mig, så ja det är nog lika bra att låta bli.

Vad jag kan berätta är att jag träffade Katie från Malta förra ondagen! Hon var hemma i Österrike på en veckas semester och den här gången lyckades vi planera ihop en heldag tillsammans i Zell am See. Hann dock bara med H&M och ett snabb-besök hos hennes mamma i Saalfelden innan telefonen ringde och jobbet kallade mig tillbaka till Bad Gastein. Så jävla typiskt! Det var i alla fall skönt att träffa henne och få prata med någon utanför den här byn en liten stund, och jag ska verkligen försöka ta mig till Malta i sommar!



Fyndade en del på H&M också men det visar jag senare :) Har även lyckats fucka upp designen på bloggen men det ska komma en ny under dagen. Som sagt, I'm back! Nu ska jag ta tag i dagens arbete (som kommer ta mig ca 30 min) och sedan försöka fixa designen på den här..

Paus

Ja jag har en liten paus men jag återkommer om någon dag! Allt är toppen, ingen fara mamma :)

RSS 2.0