Bullar!

Tänkte bara tipsa att om det är så att ni INTE har det underbara vädret utanför fönstret som jag laddar för att gå upp till, är det faktiskt skitkul att baka bullar! Det är inte svårt och tar inte så lång tid, här har du receptet!

5 dl mjölk
50 gram jäst för söta degar
1,5 dl strösocker
0,5 tsk salt
1 tsk malen kardemumma
15-16 dl vetemjöl
125 gram rumstempererat smör
1 st ägg till pensling

Smör, socker och kanel till fyllningen

Tillagning

40 - 50 bullar

1. Ljumma mjölken till ca 37 grader. Smula ner jästen i en degbunke. Häll på mjölken och rör om tills det mesta av jästen har lösts upp.

2. Tillsätt socker, salt, kardemumma och det mesta av vetemjölet men spara lite mjöl till utbakningen. Klicka i smöret. Arbeta kraftigt till en smidig deg. Täck med bakduk och låt degen jäsa till dubbel storlek, ca 30 minuter.

3. Rör samman fyllningen.

4. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta samman den. Dela den i två delar.

5. Kavla ut varje del till en platta, ca 25x50 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop längs långsidan. Skär rullen i ca 2 cm breda bitar och lägg dem i bullformar. Eller kavla ut degen till en platta som är ca 35x40 cm. Bred fyllning på halva plattan och vik över den obredda delen. Dela plattan i 20-25 remsor, vrid varje remsa till en snodd och vik ihop den till en knut. Lägg i bullformar.

6. Låt bullarna jäsa övertäckta i 20-30 minuter. Värm under tiden ugnen till 250 grader.

7. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.

8. Grädda i mitten av ugnen i 8-10 minuter. Låt bullarna svalna övertäckta med bakduk.



Bilder från mitt, Majas och Matildas bullbak :)

Kommentarer
Postat av: Anna Banana

Haha, finns inga som är bättre på bullar än ni två (och Maja denna gång) ;)

2009-08-05 @ 18:14:25
URL: http://annahjort.blogg.se/

Design by: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0